Sivut

torstai 10. helmikuuta 2011

Tilkkurekka

Tätä ei ole voinut ohittaa tai olla huomaamatta, sen verran monessa paikassa olen sen nyt nähnyt. Kyse on Marttaliiton ja Novitan Tilkkurekkakiertueesta. Ideana siis virkata isoäidinneliöitä. Tässä suora lainaus Novitan sivuilta "Tilkkurekka-kiertueen sekä koko kampanjan tavoitteena on pitää yllä ja jatkaa käsityöperinteitä: tuttu idea tarjoillaan nyt uudella asenteella. Kampanjan tavoitteena on myös kerätä mahdollisimman paljon tilkuista tehtyjä peittoja ja koota niistä maailman suurin tilkkupeitto syksyllä 2011. Maailmanennätystempauksen jälkeen pienet peitot ja lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen mm. Ensi- ja turvakotien liitolle."

Huippua. Itsekin tein oppilaiden kanssa syksyllä näitä samoja isoäidinneliöitä ja niistä valmistui niin tossut, tyynyjä kuin huivikin. Varsin monipuolisia neliöitä siis. Ja alkuunpääsyn jälkeen myös helppoja. Neliö koostuu pääosin pylväistä ja sama kuvio toistuu, joten kun pääsee vauhtiin, työ etenee nopeasti. Jos vain kukkien virkaamiselta ehdin, taidan lähettää muutaman neliön ennätyspeittoon. Ja aikaa näytti olevan syksyyn saakka, joten vaalien jälkeenkin ehtii hyvin. Onpahan sitten jotain tekemistä.

Ja jos virkattu isoäidinneliö ei sano mitään, alla neliöistä koottu peitto (kuva Novitan sivuilta).

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Voi että, vai olet sen oikein nähnyt livenä?!

Henna Rantasaari kirjoitti...

Oho, nyt taisin kyllä kirjoittaa vähän harhaanjohtavasti. En siis ole fyysisesti päässyt rekkaa näkemään, olen vain nähnyt siitä kirjoitettuja juttuja ja kuvia. Harmittelin kyllä, että se ei tänne meille tullut, olisin kyllä mennyt katsomaan ja tutustumaankin!