Sivut

sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Löytöjä

Toiselle romu on toiselle tarpeellinen. Ja kauniskin. Vai mitä sanotte tästä?


Löysin tämän, kun vein tavaraa kierrätysasemalle. Siellä se odotti ottajaansa pienmetalliluukun yläpuolella. Ei ilmeisesti ollut mahtunut sisälle. Vaikka kyljessä lukee leipää, ei sisällä ollut syötävää dyykattavaksi, vaan täysinäinen (!) tuhkakuppi ja ihan toimivan näköinen silitysrauta. Ne jätin tunteettomasti paikalleen, mutta leipälaatikko koristaa nyt meidän keittiötä.

Välillä on kyllä vaikea käsittää, mitä ihmiset ajattelevat viedessään jätteitään näille kierrätysasemille. Lähellämme on pieni keräyspiste, jossa on astiat paperille, pienmetallille ja lasille. Ympärys kuitenkin täyttyy usein tavarasta, jota ei todellakaan voi luokitella mihinkään näistä. Vai mihin sijoittaisitte jätesäkillisen vaatteita tai kokonaisen polkupyörän? Hyvä ja tarpeellinen palvelu on pian historiaa, mikäli  paikat eivät pysy siisteinä ja aiheuttavat kerääjille päänvaivaa. 

Toisen löydön tein kirpparilta. Se on parhaillaan pakkasessa, joten kuvaa ei ole valitettavasti saatavilla. Kyseessä on Tupperwaren mehujäämuotti, jolla saa kerralla tehtyä 6 mehujäätä. Ihan ilmaiseksi ei irronnut, mutta eipä paljon muutenkaan, maksoin muoteista 1 euron. Niistä tulee niin lapsuus mieleen! Jäätyisivät jo, en malta odottaa, että pääsen testaamaan!

Vähän epämiellyttävämpi löytö tuli eilen vastaan parvekkeella, nimittäin ampiaispesä. Eikä mikään pieni, vaan ainakin kahvipannun kokoinen. Nyt kaivataan hyviä vinkkejä, miten siitä pääsee eroon. 

4 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Soma laatikko! Ja kierrätysterroristit on kyllä raivostuttavia. Edellisessä talossa oli naapuri, joka (todennäköisesti tahallaan) laitti aina sekäjätteensä biojäteroskikseen, mikä pilaa kaikkien muidenkin kierrätyksen. Minä sitten niitä muovipusseja ongin sieltä biojätteen joukosta...

Anonyymi kirjoitti...

Joku oli kerran laittanut muovinkeräykseen jättisäkin leipiä ja ison pussillisen vaatteita. Ärsytti todella ja myöhemmin tunsin surua ja sääliä. Vaan ei ollut kyllä ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun tämmöistä on tullut vastaan.Ei tämä maailman mittakaavassa tietenkään ole iso asia mutta silti.Olisi "kiva" tavata ihminen,joka ajattelee että hänellä on oikeus tehdä näin. Miten hän perustelisi oikeutuksen toimillensa?

vilukissi kirjoitti...

Hyvän löydön olit tehnyt! Ampiaispesä...voisiko sen pudottaa johonkin tositosi kestävään säkkiin? Jotkut savustavat, mutta en tiedä, miten se tapahtuu...koitapas googlettaa. (ota tyhjä pesä telteen, jos se jää yksistään!!!

Henna Rantasaari kirjoitti...

Kierrätysterroristi onkin hyvä nimitys! Osa varmaan toimii ihan tietämättömyyttään, mutta varmasti tahallaankin harmia haluavia löytyy. Isolla osalla kyse on varmaan myös vaan omantunnon puhdistamisesta, ajatellaan, että nyt on tehty hyvä teko, kun on viety tavaraa kierrätykseen. Ja nimenomaan vain kierrätykseen, ei väliä onko sijoituspaikka oikea. Poissa silmistä, poissa mielestä.

Ampiaispesää varten hain tänään kaupasta myrkkyä. Netistä löysin ohjeita, joiden mukaan kahtena iltana peräkkäin pitäisi suihkuttaa pesään myrkkyä ja sitten laittaa se esimerkiksi pussiin ja hävittää metsään tms. Tänään siis luvassa ensimmäinen yritys, katsotaan kuinka käy.